Project Description
Μερίδες ανά γλύκισμα: 12 Βάρος μερίδας: 123 γρ.
ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ: 1/3 ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ ΑΜΥΛΟΥ KAI 2 ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ ΛΙΠΟΥΣ
ΥΛΙΚΑ
1 κουτί Μίγμα για Μιλφέιγ Sweet & Balance
250 ml (1¼ φλιτζ. τσαγιού) χυμός λεμόνι • 550 ml (2¾ φλιτζ. τσαγιού) γάλα 0% ή 1,5% λιπαρά
5 γρ. (5 κουτ. σούπας) Επιτραπέζιο Γλυκαντικό σε σκόνη Sweet & Balance
1 κλωνάρι φρέσκο θυμάρι
250 γρ. κρέμα γάλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα κατσαρολάκι βράζετε τον χυμό λεμονιού με το Επιτραπέζιο Γλυκαντικό σε σκόνη Sweet & Balance ΓΙΩΤΗΣ. Όταν πάρει βράση αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε το κλωνάρι θυμαριού, σκεπάζετε το κατσαρολάκι και το αφήνετε για λίγη ώρα να αρωματιστεί ο χυμός. Σχηματίζετε τη φόρμα του Μιλφέιγ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού και τοποθετείτε τα 2 φύλλα Μιλφέιγ. Όταν κρυώσει ο χυμός του λεμονιού, τον προσθέτετε στο μίξερ μαζί με το περιεχόμενο των φακέλων Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Μιλφέιγ και τα χτυπάτε προσθέτοντας σταδιακά το γάλα. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ για λίγα λεπτά μέχρι να σταθεί, προσθέτετε 200 γραμμάρια στο μίξερ με την κρέμα Μιλφέιγ και συνεχίζετε το χτύπημα για λίγο ακόμα. Απλώνετε τη μισή κρέμα πάνω στα φύλλα Μιλφέιγ, σκεπάζετε με τα 2 φύλλα, απλώνετε την υπόλοιπη κρέμα και σκεπάζετε πάλι με τα άλλα 2 φύλλα. Τέλος απλώνετε την υπόλοιπη φυτική σαντιγί στην επιφάνεια και γαρνίρετε αν θέλετε με ξύσμα λεμονιού. Μια ακόμη αγαπημένη συνταγή χωρίς ζάχαρη χάρη στα προϊόντα Sweet & Balance!