Project Description

Cupcakes

Μερίδες ανά γλύκισμα: 11   Βάρος μερίδας: 70 γρ.

ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ: 1 1/3  IΣΟΔΥΝΑΜΟ ΑΜΥΛΟΥ ΚΑΙ 1 ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ ΛΙΠΟΥΣ

ΥΛΙΚΑ
70 γρ. (10 κουτ. σούπας) τριμμένα μπισκότα χωρίς ζάχαρη
5 φύλλα κρούστας
5 γρ. (4 ½ κουτ. σούπας) Επιτραπέζιο Γλυκαντικό σε σκόνη Sweet & Balance
30 γρ. (3 κουτ. σούπας) καρύδια ψιλοκομμένα
3 γρ. (1 κουτ. γλυκού) κανέλα
250 γρ. πράσινα μήλα καθαρισμένα και ψιλοκομμένα (περίπου 3 μήλα)
250 γρ. αχλάδια καθαρισμένα και ψιλοκομμένα (περίπου 5 αχλάδια)
70 γρ. (3 κουτ. σούπας) βούτυρο με χαμηλά λιπαρά
1 γρ. (½ κουτ. γλυκού) γαρύφαλλο τριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, βάζετε τα ψιλοκομμένα ξινόμηλα, τα αχλάδια και το Επιτραπέζιο Γλυκαντικό σε σκόνη Sweet & Balance. Προσθέτετε 1 κουτ. σούπας βούτυρο και τα αφήνετε μέχρι να καραμελώσουν. Προσθέτετε τα μπαχαρικά και τα καρύδια και ανακατεύετε το μίγμα. Στη συνέχεια, τοποθετείτε τα φύλλα το ένα πάνω στο άλλο, αλείφοντάς τα ενδιάμεσα με το υπόλοιπο βούτυρο και πασπαλίζοντας με το τριμμένο μπισκότο. Στο τελευταίο φύλλο, απλώνετε το μίγμα των φρούτων και τυλίγετε προσεχτικά σε ρολό. Τοποθετείτε το ρολό σε βουτυρωμένο σκεύος και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για περίπου 30 λεπτά.

ΔΙΑΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ