Project Description

Κουλουράκια με lime

Μερίδες ανά γλύκισμα: 18   Βάρος μερίδας: 70 γρ.

ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ: 1 IΣΟΔΥΝΑΜO ΑΜΥΛΟΥ KAI 1 ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ ΛΙΠΟΥΣ

ΥΛΙΚΑ

250 γρ. μπισκότα χωρίς ζάχαρη τριμμένα
100 γρ. (4 κουτ. σούπας) μαργαρίνη με χαμηλά λιπαρά
200 γρ.(1 συσκευασία) τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά
150 γρ. (1/2 βάζο) Μαρμελάδα Φράουλα Sweet & Balance
2,5 γρ. (1 φύλλο) Ζελατίνη σε φύλλα ΓΙΩΤΗΣ
25 ml (2 κουτ. σούπας) νερό
1 κουτί Μίγμα για Παγωτό με γεύση Βανίλια Sweet & Balance
400 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα ημιαποβουτυρομένο 1,5% λιπαρά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζετε το Μίγμα για Παγωτό με γεύση Βανίλια Sweet & Balance, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, χρησιμοποιώντας γάλα. Προσθέτετε το τυρί κρέμα και συνεχίζετε για λίγο ακόμα το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Λιώνετε τη μαργαρίνη, την αναμιγνύετε με το τριμμένο μπισκότο και απλώνετε το μίγμα σε μία στρογγυλή φόρμα με σούστες διαμέτρου 24 cm, πιέζοντας ελαφριά με ένα κουτάλι.
Αδειάζετε στη φόρμα το παγωτό και βάζετε το γλυκό στην κατάψυξη έως ότου παγώσει.
Μουλιάζετε τη Ζελατίνη σε φύλλα ΓΙΩΤΗΣ στο κρύο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σε μία μικρή κατσαρόλα, βάζετε τη Μαρμελάδα Φράουλα Sweet & Balance και την αφήνετε λίγο να ζεσταθεί και στη συνέχεια προσθέτετε τη ζελατίνη, αφού πρώτα τη στραγγίζετε. Ανακατεύετε ελαφρά, αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε για λίγο να κρυώσει. Στη συνέχεια, την απλώνετε πάνω στο παγωτό και τοποθετείτε ξανά στην κατάψυξη για ακόμα 20 λεπτά. Ξεφορμάρετε το παγωτό και σερβίρετε.

 

 

ΔΙΑΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Σχετικές συνταγές