Project Description

Κουλουράκια με lime

Μερίδες ανά γλύκισμα: 15   Βάρος μερίδας: 32 γρ.

ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ: 1 ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ ΑΜΥΛΟΥ KAI 1 ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ ΛΙΠΟΥΣ

ΥΛΙΚΑ

100 γρ. (4 κουτ. σούπας) μαργαρίνη με χαμηλά λιπαρά σε θερμοκρασία δωματίου
150 γρ. (1 ¼ φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
13 γρ. (2 ½ κουτ. γλυκού) Μπέϊκιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
50 γρ. (5 κουτ. σούπας) καρύδια
35 γρ. (4 κουτ. σούπας) ηλιόσπορους
1 αυγό
10 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) Επιτραπέζιο Γλυκαντικό σε σκόνη Sweet & Balance 
150 γρ. (μισό βάζο) Μαρμελάδα Φράουλα Sweet & Balance

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προσθέτετε στο μπολ του μίξερ τη μαργαρίνη, το αυγό και το Επιτραπέζιο Γλυκαντικό σε σκόνη Sweet & Balance, και τα χτυπάτε με το φτερό μέχρι να αφρατέψει το μίγμα.
Στη συνέχεια προσθέτετε τους ξηρούς καρπούς, τους οποίους προηγουμένως έχετε σπάσει ελαφρώς σε ένα πολυκόφτη και συνεχίζετε το ανακάτεμα, προσθέτοντας το αλεύρι και το μπέικιν.
Μόλις γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη, την τυλίγετε σε μεμβράνη και την τοποθετείτε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.
Στη συνέχεια την ανοίγετε σε φύλλο και κόβετε με τη βοήθεια ενός κουπάτ 30 στρογγυλά μπισκότα. Στα μισά σχηματίζεται στο κέντρο με τη βοήθεια ενός μαχαιριού ή ενός μικρότερου κουπάτ ένα μικρότερο κύκλο, τον οποίο αφαιρείτε ώστε να σχηματιστεί μια τρύπα.
Τοποθετείτε τα μπισκότα σε ένα ταψί φούρνου το οποίο έχετε καλύψει με λαδόκολλα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC αέρα για 15-20 λεπτά. Αφού κρυώσουν παίρνετε ένα ολόκληρο μπισκότο, απλώνετε πάνω 1 κουταλάκι γλυκού Μαρμελάδα Φράουλα Sweet & Balance και καλύπτετε με ένα μπισκότο με τρύπα.

 

 

ΔΙΑΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ