Project Description

σοκολατόπιτα

Μερίδες ανά γλύκισμα: 23   Βάρος μερίδας: 60 γρ.

ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ: 1 1/2 ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ ΑΜΥΛΟΥ ΚΑΙ 1 1/2 ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ ΛΙΠΟΥΣ

ΥΛΙΚΑ

130 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) μαργαρίνη soft light
175 γρ. Σοκολάτα Bitter Sweet & Balance
550 ml (2 3/4 φλιτζ. τσαγιού) γάλα 1,5%  λιπαρά
50 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) Κακάο ΓΙΩΤΗΣ
1 φακελάκι Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
350 γρ. (3 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
40 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) Επιτραπέζιο Γλυκαντικό Sweet & Balance σε σκόνη

Υλικά για το γλάσο
75 γρ. (1/3  φλιτζ. τσαγιού) γάλα 1,5%  λιπαρά
130 γρ.  Σοκολάτα Bitter Sweet & Balance

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Λιώνετε τη Σοκολάτα Bitter Sweet & Balance σε μπεν μαρί. Προσθέτετε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά για τη σοκολατόπιτα, μαζί και τη λιωμένη σοκολάτα,  και τα χτυπάτε με το  φτερό, μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη . Αδειάζετε τη ζύμη σε ένα καλά βουτυρωμένο και αλευρωμένο pyrex, διαστάσεων  35×25 εκατοστά και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C αέρα για 12-15 λεπτά.

Για την προετοιμασία του γλάσου:

Βάζετε το γάλα να πάρει βράση, ρίχνετε μέσα τη Σοκολάτα Bitter Sweet & Balance, κομμένη σε μικρά κομμάτια. Αποσύρετε από τη φωτιά και ανακατεύετε, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.

Απλώνετε το γλάσο στην έτοιμη κρύα σοκολατόπιτα και σερβίρετε.

ΔΙΑΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Σχετικές συνταγές