Project Description

Κουλουράκια με lime

Μερίδες ανά γλύκισμα: 16   Βάρος μερίδας: 75 γρ.

ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ: 1 IΣΟΔΥΝΑΜΟ ΑΜΥΛΟΥ, 1 1/2 ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ ΛΙΠΟΥΣ KAI 1 ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

ΥΛΙΚΑ

Για τη βάση

270 γρ. (2 ¼ φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
130 γρ. (5 κουτ. σούπας ) μαργαρίνη με χαμηλά λιπαρά σε θερμοκρασία δωματίου
1 αυγό
7 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) Επιτραπέζιο Γλυκαντικό σε σκόνη Sweet & Balance
Λίγη βανίλια
2,5 γρ. (1/2  κουτ. γλυκού) Μπέϊκιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
20 ml (2 κουτ. σούπας ) γάλα ημιαποβουτυρομένο 1,5% λιπαρά
Ξύσμα από 1 μεγάλο λεμόνι

Για την κρέμα
125 γρ. (5 κουτ. σούπας) Μαργαρίνη με χαμηλά λιπαρά
3 αυγά
12 γρ. (2/3 φλιτζ. τσαγιού) Επιτραπέζιο Γλυκαντικό σε σκόνη Sweet & Balance
100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) Χυμό Λεμονιού
Λίγη βανίλια
3,5 γρ. Ζελατίνη σε Φύλλα Γιώτης
Ξύσμα από 2 μεγάλα λεμόνια
1 κουτί  Sweet & Balance Κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση βανίλια
400 ml (2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα ημιαποβουτυρομένο 1,5% λιπαρά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάτε στο μίξερ με το φτερό τη μαργαρίνη με το Επιτραπέζιο Γλυκαντικό σε σκόνη Sweet & Balance ,το αυγό και το γάλα. Προσθέτετε το αλεύρι , το οποίο έχετε ανακατέψει με το μπέικιν πάουντερ , και χτυπάτε μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη. Την τυλίγετε σε μια μεμβράνη και την αφήνετε στο ψυγείο για μισή ώρα περίπου. Στη συνέχεια την ανοίγετε τη ζύμη σε  στρογγυλό φύλλο και την τοποθετείτε σε στρογγυλή ταρτιέρα διαμέτρου 28cm και τρυπάτε όλη την επιφάνειά της με ένα πιρούνι. Ψήνετε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C στον αέρα για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσει και την αφήνετε να κρυώσει. Ετοιμάζετε την Sweet & Balance Κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση βανίλια, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας , χρησιμοποιώντας γάλα και την απλώνετε πάνω στην τάρτα. Μουλιάζετε τη ζελατίνη σε κρύο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σε μία κατσαρόλα βάζετε τη μαργαρίνη, τα αυγά, το Επιτραπέζιο Γλυκαντικό σε σκόνη Sweet & Balance και το χυμό λεμονιού,  και ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά. Μόλις πάρει βράση συνεχίζετε για μισό λεπτό ανακατεύοντας συνεχώς και αποσύρετε από τη φωτιά. Προσθέτετε τη ζελατίνη, το ξύσμα λεμονιού και τη βανίλια και ανακατεύετε. Αφήνετε την κρέμα να κρυώσει και την απλώνετε πάνω στην κρέμα ζαχαροπλαστικής. Αν θέλετε γαρνίρετε με 2-3 φέτες λεμόνι και βάζετε την τάρτα στο ψυγείο.

 

 

ΔΙΑΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Σχετικές συνταγές