Project Description

Cupcakes

Μερίδες ανά γλύκισμα: 20   Βάρος μερίδας: 37 γρ.

ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ: 2/3 ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ ΑΜΥΛΟΥ ΚΑΙ 2 ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ ΛΙΠΟΥΣ

ΥΛΙΚΑ

Για τα μπισκότα:
250 γρ. (1 ¼ φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο με χαμηλά λιπαρά
10 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) Επιτραπέζιο Γλυκαντικό σε σκόνη Sweet & Balance
Λίγο αλάτι
2 γρ. (3/4 κουτ.γλυκού) Μπέϊκιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
1 αυγό
260 γρ. (2 ¼ φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
20 γρ. (1 κουτ. σούπας) ξύσμα πορτοκαλιού (περίπου 1 ½ πορτοκάλι)
30 γρ. ( 4 κουτ. σούπας) Κακάο ΓΙΩΤΗΣ

Για τη γέμιση:
200 γρ. Bitter Σοκολάτα Sweet & Balance
70 γρ. (7 κουτ. σούπας ) γάλα αποβουτυρωμένο 1,5% λιπαρά.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα μπισκότα:
Προσθέτετε στο μπολ του μίξερ το βούτυρο, το Επιτραπέζιο Γλυκαντικό σε σκόνη Sweet & Balance και χτυπάτε με το φτερό μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια, προσθέτετε το αυγό και έπειτα τα υπόλοιπα υλικά. Όταν η ζύμη γίνει ομοιόμορφη, την ανοίγετε με ένα πλάστη και κόβετε με στρογγυλό κουπάτ 40 μπισκότα . Απλώνετε τα μπισκότα σε ένα ταψί ,το οποίο έχετε καλύψει με λαδόκολλα και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για περίπου 15 λεπτά.

Για την γέμιση:
Λιώνετε τη Bitter Σοκολάτα Sweet & Balance σε μπεν μαρί. Προσθέτετε το γάλα, αφού πρώτα το έχετε ζεστάνει ελαφρώς , ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα και το αφήνετε να κρυώσει. Απλώνετε το μίγμα στα μισά μπισκότα και τα καλύπτετε με τα υπόλοιπα.

ΔΙΑΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Σχετικές συνταγές