Project Description

Μηλόπιτα

Μερίδες ανά γλύκισμα: 17                Βάρος μερίδας: 55 γρ.

ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ:  1 1/2 ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ  ΑΜΥΛΟΥ ΚΑΙ 1 ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ ΛΙΠΟΥΣ

ΥΛΙΚΑ
1 κουτί Μίγμα για Κέικ Sweet & Balance
90 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο
3 αυγά
50γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού ) καρυδόψιχα τριμμένη
2 πράσινα μήλα
3 κουτ. σούπας κονιάκ
1 κοφτό κουτ. γλυκού κανέλα τριμμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Παρασκευάζετε το Μίγμα για Κέικ Sweet & Balance σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού κρατώντας 1 κουτ. σούπας από το μίγμα. Προσθέτετε στο τέλος το καρύδι, το κονιάκ και λίγη κανέλα και χτυπάτε 1 λεπτό ακόμα. Κόβετε το 1 μήλο σε μικρά κομμάτια, το προσθέτετε στη ζύμη του κέικ και ανακατεύετε ελαφρά με ένα κουτάλι. Το δεύτερο μήλο το κόβετε σε φέτες και τις πασπαλίζετε με τη 1 κουτ. σούπας μίγματος που έχετε κρατήσει και με την υπόλοιπη κανέλα. Αδειάζετε τη ζύμη σε ένα στρογγυλό ταψί ή φόρμα διαμέτρου περίπου 24 εκατοστά. Τοποθετείτε τις φέτες του μήλου στην επιφάνεια του κέικ. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα περίπου. Απόλαυσε Μηλόπιτα χωρίς ζάχαρη.

ΔΙΑΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Σχετικές συνταγές