Project Description

Τούρτα Σοκολατίνα

Μερίδες ανά γλύκισμα: 20               Βάρος μερίδας: 83 γρ.

ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ:  2 ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ, 1 ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ ΛΙΠΟΥΣ, 1 ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ ΑΜΥΛΟΥ

ΥΛΙΚΑ
1 κουτί Μίγμα για Κέικ Sweet & Balance
1 κουτί  Μίγμα για Mousse με γεύση σοκολάτα Sweet & Balance
300 γρ. Σοκολάτα Bitter Sweet & Balance
3 γρ. (3 κουτ. σούπας)  Επιτραπέζιο Γλυκαντικό σε σκόνη Sweet & Balance
10 γρ. (1 ½ κουτ. σούπας) Κακάο ΓΙΩΤΗΣ
180 ml ( 3/4 φλιτζ. τσαγιού) κρέμα γάλακτος light
50 γρ. ( 2 κουτ. σούπας) βούτυρο ή μαργαρίνη
3 αυγά
550 ml (2 ¾ φλιτζ. τσαγιού) γάλα 0% ή 1,5% λιπαρά
1 κουτ. σούπας κονιάκ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάτε στο μίξερ για 2-3 λεπτά και τους 2 φακέλους του κουτιού Μίγμα για Κέικ Sweet & Balance με την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο ή τη μαργαρίνη λιωμένη και τα αυγά. Προσθέτετε το Κακάο και 100 γραμμάρια Σοκολάτα Bitter Sweet & Balance την οποία έχετε λιώσει σε μπεν μαρί και χτυπάτε για λίγο ακόμα. Αδειάζετε τη ζύμη σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη στρογγυλή φόρμα ή ταψί διαμέτρου 26 εκατοστά και ψήνετε σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού. Αφήνετε το παντεσπάνι να κρυώσει και κόβετε αν θέλετε λίγο την πάνω πλευρά ώστε η επιφάνεια να γίνει πιο λεία. Ανακατεύετε 100 γραμμάρια γάλα (½ φλιτζ. τσαγιού), το κονιάκ και το Επιτραπέζιο γλυκαντικό σε σκόνη Sweet & Balance και ραντίζετε το παντεσπάνι. Χτυπάτε το Μίγμα για Mousse με γεύση Σοκολάτα Sweet & Balance σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού χρησιμοποιώντας γάλα. Στο τέλος προσθέτετε 100 γραμμάρια λιωμένη Σοκολάτα Sweet & Balance και συνεχίζετε το χτύπημα για μισό λεπτό ακόμα. Απλώνετε τη Mousse πάνω στο παντεσπάνι. Για να φτιάξετε το γλάσο λιώνετε σε μπεν μαρί 100 γραμμάρια Σοκολάτα Sweet & Balance , προσθέτετε 50 ml ζεστό γάλα και ανακατεύετε. Το αφήνετε να κρυώσει και το απλώνετε πάνω στην επιφάνεια της τούρτας. Απόλαυσε Τούρτα Σοκολατίνα χωρίς ζάχαρη.

ΔΙΑΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Σχετικές συνταγές