Project Description

Τούρτα παγωτό σοκολάτα

Μερίδες ανά γλύκισμα: 14 μερίδες                Βάρος μερίδας: 91γρ.

ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ:1 1/3 ΙΣΟΔΥΝΑΜA ΑΜΥΛΟΥ

ΥΛΙΚΑ
1 κουτί Μίγμα για Κέικ Sweet & Balance
1 κουτί Μίγμα για Παγωτό με γεύση Σοκολάτα Sweet & Balance
15 γρ. (2 κουτ. σούπας) Κακάο ΓΙΩΤΗΣ
10 γρ. (1 κουτ. σούπας) κονιάκ
120 γρ. (6 κουτ. σούπας) Μαρμελάδα Φράουλα Sweet & Balance

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Παρασκευάζετε το Μίγμα για Κέικ Sweet & Balance σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού. Αδειάζετε τη μισή ποσότητα ζύμης σε μία στρογγυλή φόρμα Νο 26  και στην άλλη μισή προσθέτετε το Κακάο και το κονιάκ και συνεχίζετε το χτύπημα για 1-2 λεπτά. Αδειάζετε τη ζύμη στη φόρμα. Βυθίζετε ένα πηρούνι στη ζύμη  και κάνετε κύκλους για να σχηματιστούν σχέδια. Ψήνετε σύμφωνα με τις οδηγίες, αφήνετε το κέικ να κρυώσει και ξεφορμάρετε. Κόβετε μία φέτα (περίπου το 1/3 του κέικ) κατά μήκος της επιφάνειάς  του και το θρυμματίζετε. Βάζετε το  υπόλοιπο κέικ ξανά μέσα στη φόρμα και κλείνετε τις σούστες.  Παρασκευάζετε το  Μίγμα για Παγωτό με γεύση Σοκολάτα Sweet & Balance σύμφωνα με τις οδηγίες χρησιμοποιώντας γάλα. Προσθέτετε στο έτοιμο μίγμα το τριμμένο κέικ και ανακατεύετε με ένα κουτάλι. Απλώνετε το παγωτό πάνω στο κέικ και βάζετε την τούρτα στην κατάψυξη  για να παγώσει. Μόλις παγώσει, ξεφορμάρετε και απλώνετε πάνω στην επιφάνεια τη Μαρμελάδα Φράουλα Sweet & Balance. Απόλαυσε Τούρτα παγωτό σοκολάτα χωρίς ζάχαρη.

ΔΙΑΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Σχετικές συνταγές