Κλινικές μελέτες

ΝΕΟ Κλινική μελέτη για την επίδραση της Stevia στα επίπεδα γλυκόζης/μονάδα ενδοκρινολογίας του «ΕΥΓΕΝΙΔΕΙΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟΥ».
 

Στα άτομα που πήραν μέρος στη μελέτη χορηγήθηκε σε πρώτη φάση, τρία τέταρτα πριν από γεύμα, διάλυμα που περιείχε εκχύλισμα του φυτού stevia, το οποίο αποτελεί το φυσικό γλυκαντικό σε όλα τα προϊόντα της σειράς Sweet & Balance που έχουν χαμηλό Γλυκαιμικό Δείκτη και χαμηλό Γλυκαιμικό Φορτίο. Το συμπέρασμα είναι ότι η κατανάλωση Stevia δεν επηρέασε αρνητικά το γλυκαιμικό προφίλ των ασθενών με μεταβολικό σύνδρομο ούτε μετέβαλε σημαντικά την έκκριση ινσουλίνης.

Μάθετε περισσότερα

ΝΕΟ Κλινική μελέτη σχετικά για την επίδραση της Stevia σε άτομα με μεταβολικό σύνδρομο/μονάδα  ενδοκρινολογίας του «ΕΥΓΕΝΙΔΕΙΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟΥ».

Στα άτομα της κλινικής μελέτης που ακολούθησαν για χρονικό διάστημα 3 μηνών, ένα ισορροπημένο, υποθερμιδικό πρόγραμμα διατροφής, στο οποίο είχαν συμπεριληφθεί τα προϊόντα της σειράς
Sweet & Balance σε συχνότητα 4 φορές την εβδομάδα και με διαιτολογική παρακολούθηση. Στη μελέτη μετρήθηκαν δείκτες που σχετίζονται με το Μεταβολικό Σύνδρομο και τη χρόνια φλεγμονή που οδηγεί σε καρδιαγγειακή νόσο, καθώς τη νεφρική και ηπατική λειτουργία. Το συμπέρασμα της είναι ότι η κατανάλωση προϊόντων Sweet & Balance με εκχύλισμα από το φυτό stevia σε ασθενείς με μεταβολικό σύνδρομο είναι απόλυτα ασφαλής σε ό,τι αφορά στη νεφρική και ηπατική λειτουργία, ενώ παράλληλα οδηγεί σε απώλεια βάρους, μειώνοντας σημαντικά το ΒΜΙ, την αρτηριακή πίεση (συστολική και διαστολική) και την οξειδωμένη κακή χοληστερόλη.

Μάθετε περισσότερα

Μέτρηση Γλυκαιμικού Δείκτη & Γλυκαιμικού Φορτίου των Sweet & Balance

Όλα τα προϊόντα της σειράς Sweet & Balance έχουν χαμηλό Γλυκαιμικό Δείκτη και χαμηλό Γλυκαιμικό Φορτίο. Οι μετρήσεις πραγματοποιήθηκαν στο Πανεπιστήμιο του Σίδνεϋ της Αυστραλία, ένα από τα πιο αξιόπιστα ερευνητικά κέντρα παγκοσμίως.

Μάθετε περισσότερα

Κλινική μελέτη για τα Sweet & Balance σε υπέρβαρα/ παχύσαρκα παιδιά: Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία»

Τα παιδιά της κλινικής μελέτης που ακολούθησαν ένα ισορροπημένο διατροφικό πρόγραμμα, το οποίο περιελάμβανε επιδόρπια χαμηλού Γλυκαιμικού Δείκτη και χαμηλού Γλυκαιμικού Φορτίου Sweet & Balance έως και 4 φορές την εβδομάδα, έδειξαν πλήρη συμμόρφωση με τελικό αποτέλεσμα την απώλεια βάρους κατά μέσο όρο 4 κιλά, μείωση του Δείκτη Μάζας Σώματος (ΒΜΙ), βελτίωση της συστολικής αρτηριακής πίεσης και βελτίωση των δεικτών ινσουλινοαντίστασης.

Μάθετε περισσότερα

Κλινική μελέτη για τα Sweet & Balance σε ενήλικες με Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 2: Νοσοκομείο «Λαϊκό»

Τα άτομα της κλινικής μελέτης που ακολούθησαν ένα ισορροπημένο διατροφικό πρόγραμμα, το οποίο περιελάμβανε επιδόρπια χαμηλού Γλυκαιμικού Δείκτη και χαμηλού Γλυκαιμικού Φορτίου Sweet & Balance έως και 4 φορές την εβδομάδα, παρουσίασαν καλύτερη και πιο εύκολη συμμόρφωση στο διατροφικό πρόγραμμα, ενώ σημειώθηκε σημαντική απώλεια βάρους κατά μέσο όρο 3 κιλά, μείωση του Δείκτη Μάζας Σώματος (ΒΜΙ) και της περιφέρειας μέσης, και επιτεύχθηκε καλύτερη γλυκαιμική ρύθμιση καθώς μειώθηκαν τόσο τα επίπεδα της γλυκόζης νηστείας όσο και η HBA1C. Επίσης, μειώθηκε η αρτηριακή πίεση σημαντικά, βελτιώθηκαν οι δείκτες της ηπατικής βιοχημείας που σχετίζονται με την ύπαρξη λιπώδους διήθησης του ήπατος και μειώθηκαν οι δείκτες φλεγμονής.

Μάθετε περισσότερα